IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
 
 
 

КОИ СМЕ

 

Винарската визба Повардарие од Неготино е најголемиот производител на вино во Македонија и фирма која веќе 50 години успешно одговара на потребите и барањата на различни пазари.

Од 2008 год, ВВ Повардарие е 100% сопственост на Вино Жупа од Александровац – Република Србија, компанија со долгогодишна традиција во производство на храна и пијалоци.Винарската визба Повардарие од Неготино е најголемиот производител на вино во Македонија и фирма која веќе 50 години успешно одговара на потребите и барањата на различни пазари. Во својот состав има производен капацитет од 30 милиони литри вино и дистилерија за производство на жестоки пијалоци со капацитет на производство од 5000-10000 литри дестилат за 24 часа.

Повеќе од 80% од нашето производство е наменето за извоз, се продава како наливно и флаширано вино во Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Словенија, Бугарија, Германија, Латвија …

Умешноста за правење вино на тимот технолози во ВВ Повардарие, техниката и технологија која се користи како и климатските и почвените услови прават нашите вина да бидат препознатливи секаде во светот.

 

МИСИЈА И ВИЗИЈА

Да произведуваме значителни количини на карактеристични традиционални вина од Македонија и постојано да го подобруваме квалитетот и дизајнот на нашите производи.

Да им овозможиме на што поголем број  на потрошувачи во Регионот и Европа да уживаат во квалитетното и секому достапно традиционално Македонско вино.

DSC_0725 DSC_0726

 

 

ВРЕДНОСТИ

Традиција, квалитет, професионалност и достапност.

 

  • ВРЕДНОСТИ во кои веруваме

  • Професионалност и квалитет

  • Традиција

  • Достапност